top of page

En uppdatering av livet!

Tänk att det gått över ett halvår sedan jag sist skrev något här! Och det är inte för att jag inte haft något att skriva om, utan snarare att jag jobbat lite för mycket och kanske främst mer för andra för att få ihop det. Sen har jag ju också gått och gift mig....

Ja... det var kanske lite oväntat. Speciellt om man tänker på att vi inte ens var ett par när jag skrev förra inlägget. Men vi har känt varandra längre och varit vänner, så skulle den vänskapen omvärderas till förhållande, då skulle det vara på allvar. Jag friade 21:a mars och vi gifte oss 1:a juli. Så nu har jag erfarenhet av att också själv genomföra ett bröllop från kundperspektiv. Jag är så glad att vi gick in för att ha det på vårt eget vis, med minimal budget. Vi hade kyrklig vigsel med kaffe och tårta som enda bröllopsfest efter i församlingshemmet. Jag inser att detta för de allra flesta kanske kan verka lite väl simpelt, men för oss var det perfekt. Och det är det viktiga för er bröllopsdag... Gör det precis som ni vill ha det!!!

En av punkterna där vi sparade in var att jag fick för mig att vilja binda min egen brudbukett med blommor från trädgården. Nu blev det att jag fick låna in lite extra blommor även från andras trädgårdar, men jag blev sjukt nöjd med resultatet. Detta lärde mig även att kunna göra egna blomsterarrangemang på olika sätt, vilket kan vara bra inför framtida middagar.

Ett annat sparmoment vi hade var att vi använde kläder som vi hade från tidigare. En liten lustig anekdot är att min brudklänning faktiskt ursprungligen var min konfirmationsklänning. Vilken jag även använde på skolavslutningen i nian där tanken att kunna ha den som brudklänning väcktes. Det var nämligen så att vi efter avslutningen gick ut på stan några kompisar och fikade. Då hände det att det var en kvinna med ett barn som såg mig och säger till sitt barn: "Titta, där är en som ska gifta sig". Som 16-åring tyckte jag det var väldigt lustigt, men tanken har levt kvar, att jag kanske kan ha den klänningen även när jag gifter mig... och så blev det. Tillsammans med smycken jag tillverkat genom åren, inklusive bruddiademet jag gjorde i gymnasiet, blev det en fulländad helhet. En kompis gjorde vigselringarna av guld som min man hade fått i arv.

En annan stor besparing var att våra grannar valde att göra bröllopstårtorna som sin bröllopspresent, vilket jag är evigt tacksam för. Jag har aldrig smakat så god gluten och laktosfri tårta och den var i samma enkelhet som resten av festen. Ett extra moment vi införde för att hålla den avslappnade stämningen var att vi inte hade fasta sittplatser, utan påbjöd att man inte fick sätta sig på samma plats två gånger. Detta gjorde att det blev mer som ett sittande mingelparty eller en stor fikafest, vilket passar mig perfekt.


Jag är evigt tacksam till alla som ville komma och förgylla vår dag och alla som ville hjälpa till och bidra på något vis! Tacksam för alla presenter och all kärlek vi har fått uppleva!


Till följd av detta har jag nu flyttat ut på en gård på landet, vilket kommer ändra innehållet i mitt företag lite. Jag utgår nu ifrån Upphärad i Trollhättans kommun och försöker göra så mycket jag kan hemifrån. En del i det är att hyra ut vårt torp och på sikt kunna ordna mindre fester i vårt magasin och bjuda på svensk matkultur från en levande landsbygd.

Hoppas du vill hänga med på denna resa och följa mig här, på instagram, facebook och YouTube... och varför inte boka en vistelse i torpet.

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page