top of page

Enklaste gräddsåsen

Mycket av den svenska maten serveras med brunsås. I sin godaste form är brunsåsen en gräddsås, då den sås som svenskar refererar till som Gräddsås är en brunsås. Du kan dock göra brunsås som inte är en gräddsås, den är dock lite fattigare och tråkigare i smaken om du frågar mig. Jag håller mig oftast till en riktigt fyllig gräddsås när jag gör sås. Detta är det godaste och samtidigt det enklaste receptet jag hittat och alltid använder. Visst kan man göra det mer avancerat, men varför skulle man, när detta blir så gott.
Gräddsås 4portioner

Ingredienser

2,5 dl grädde

2 msk kalvfond eller steksky

Soja

1,5 msk majsstärkelse

3 msk vatten

Salt och peppar

Gör så här

  1. Koka upp grädde och fond eller steksky, låt koka ca. 5 min.

  2. Tillsätt soja till önskad färg och smak.

  3. Blanda majsstärkelse och vatten.

  4. Red av såsen till önskad konsistens.

  5. Smaka av med salt och peppar.

Servera till Svensk husmanskost!


Lycka till och kom ihåg att njuta av maten!

/Ann

143 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page