OM MIG OCH FÖRETAGET

självporträtt_edited.jpg

5 snabba
om mig

  • Katter

  • Kaffe

  • Choklad

  • Stadskärna

  • Havet

  • Hundar

  • Te

  • Lakrits

  • Landsbygd

  • Sjöar

Min Passion: Sprida glädje kring mat, måltider och smaker

Min passion för mat började när jag var 13 år och bestämde mig för att sluta äta kött. Vilket fick min mamma att konstatera att hon inte tänkte laga någon specialmat till mig. Från den dagen har jag lagat i princip all min egen mat. Jag började läsa kokböcker och ganska snart insåg jag att maten jag lagade själv blev godare och numera är det oftast jag som lagar maten till hela familjen, när jag besöker mina föräldrar. Speciellt då jag börjat äta kött igen på senare år, även om jag föredrar att äta övervägande vegetariskt.

 

2004 började jag jobba med mat. Då som demonstratris, ni vet dom där som står och bjuder på mat i butikerna. Superkul jobb men kändes som jag lurade folk att det va svårt att laga mat, då jag stod och marknadsförde främst hel- och halvfabrikat. För att väga upp skuldkänslan började jag engagera mig i Slow Food. Det är en ideell organisation som jobbar för allas rätt till God, Ren och Rättvis mat, en grund jag fortfarande står på.

När jag började närma mig 30 insåg jag att jag inte ville jobba i butik hela livet. Så jag utbildade mig till Kostekonom, för att kunna förbättra maten inom offentlig sektor. Efter utbildningen fick jag "drömjobbet" som kostchef i en mindre kommun, bara för att snart inse att det inte alls va drömjobbet för mig. Jag behöver få vara nära verksamheten, känna tempo och variera mina uppgifter mellan praktiskt och administrativt. Så jag gick över till privat restaurangnäring, där jag sedan blivit kvar.

Jag har jobbat som kock, servitris, hovmästare och restaurangchef i allt från lunchrestauranger och á la carte krogar till stora hotell och fest anläggningar. Jag har alltid älskat att jobba och ofta haft fler jobb samtidigt och läst någon extra kurs på universitetet samtidigt bara för skoj skull. Jag älskar tempot och har alltid satt jobbet först, före min egen tid och hälsa, vilket funkade fram till hösten 2019 då kroppen sa ifrån. Jag blev sjukskriven med utmattningssyndrom och fick börja tänka igenom vad jag verkligen ville göra med mitt liv och lära mig ta hand om mig själv på riktigt.

 

Jag insåg att det som är viktigt för mig är att få sprida glädje kring mat, måltider och smaker.  I ett år med en pandemi behövde jag titta på nya möjligheter framåt, vilket ledde mig till att starta det här företaget. Mitt mål är att sprida denna gäldje, men även att vara en hälsosam arbetsgivare (även för mig själv) och att vara ett tryggt val för alla inblandade. I

vilket jag gör genom utbildningar, konsultverksamhet och koordinering vid middagar.

42ann ABs värdegrund

  • Jobbar utifrån allas lika värde.

  • Jobbar utifrån kundens behov och budget.

  • Ska alltid vara ett tryggt val för alla parter.

  • Jobbar för att vara en hälsosam arbetsgivare

Vad betyder 42?

42 är svaret på den ultimata frågan om livet, universum och allting, enligt Douglas Adams böcker. Att det blev mitt varumärke är lite av en slump.