top of page

5 tips för en fantastisk bröllopsmiddag med begränsad budget!

Mina ledord är glädje, enkelhet och smakfullt och det är något jag speciellt jobbar med när jag koordinerar bröllopsmiddagar. Jag har specialicerat mig på att få till fantastiska tillställningar när man har begränsad budget och bröllop där man tycker att maten är viktig. Jag tänkte idag dela med mig av mina fem främsta tips för hur man får till en fantastisk bröllopsmiddag när man har begränsad budget.

  1. Välj tema med omsorg Har ni en begränsad budget är inte storslaget prinsessbröllop bästa temat. Man kan dock ha det rosa, chabby chick och drömlikt, men med en mer personlig prägel, prinsessdrömmar kanske är ett bättre tema då. Har man begränsad budget så passar det oftast bättre att satsa på det mer personliga och mindre storslagna. Tänk igenom temat hela vägen och tänk över vad som är viktigt för just er. Vill ni verkligen ha ett storslaget profesionellt bröllop, då kanske det är bättre att skjuta på brölloppet tills ni har ekonomin för att få det som ni vill ha det. Men att ha en stor fest med många gäster, behöver inte kosta massor, bara man planerar noga. Jag anser att den bästa festen är den som speglar brudparets personlighet, så utgå alltid ifrån vad ni vill!

  2. Välj en smart lokal När ni ska välja lokal, tänk efter på vad ni kommer att behöva. Vill ni ha det budgetvänligt kan en idé vara att fixa maten själva/med vänner istället för catering, men då behövs ett ordentligt kök och samordning. Kom ihåg att se till så bord och stolar ingår, kanske även dukar. Kolla om porslin och liknande ingår, samt att det finns bra diskmöjlighet om ni inte hyr in porslin. Allt som inte ingår kommer annars att tillkomma som kostnad. Bra lokaler att titta på är ofta hembygdsgårdar, församlingshem och kursgårdar, en del av dem godkänner dock bara alkoholfria tillställningar. Lador har också varit väldigt populärt på senare år, vilket gjort att de ökat i pris men där finns ofta bra allternativ om man vill fixa mycket själv och vill ha en sen fest. Många populära lokaler kommer med helhetslösningar på mat, dryck, servering, dukning och personal. Vilka kan se dyra ut vid första anblick, men kan löna sig när man ser till helheten i vissa fall. Det jag kan tycka är tråkigt med helhetslösningarna är att det är betydligt svårare att sätta sin egen prägel på mat och upplägg, men om de detaljerna inte är viktigt för er, så är det oftast ett bra alternativ.

  3. Tänk igenom maten Maten bör spegla brudparet och temat för festen, strunta i alla andra etikettsregler! Det är er dag och det enda viktiga är att ni får den så som ni vill ha den! Om det innebär att ni bjuder på taco på buffé, tapasrätter uppställt på flera ställen eller en höstgryta som serveras till varje bord; det bestämmer ni. Ni bestämmer även hur många rätter ni vill servera. Mitt grundtips för en bröllopsmiddag med begränsad budget är: snacks innan/som förrätt, buffé som huvudrätt och tårta som dessert, men våga tänka utanför boxen. Fundera på om ni vill ha en lång middag med möjlighet för massa tal, då många smårätter passar; eller om ni vill lägga mer fokus på att få tid till festen efter. Välj maten efter vad som är viktigt för just er.

  4. Ta hjälp av vänner En av de främsta sakerna för att få till en bra bröllopsmiddag till begränsad budget är att ta hjälp av släkt och vänner. Tänk igenom vilka ni kan ta hjälp av och fråga dem i god tid! Var noga med att se till att inte lägga för mycket på de närmsta vännerna och familjen, då de troligtvis vill kunna vara med som gäster och fokusera på er på själva bröllopsdagen. Nya bekanta är ofta bra att fråga, då de kanske inte väntar sig en inbjudan till ert bröllop, men gärna skulle vilja vara med på något hörn. Fördela upp uppgifterna och ta vara på var och ens speciella färdigheter, men kom ihåg att det är ni som bestämmer! Undvik att involvera de med mest åsikter om hur det ”ska vara”, då de ofta har en förmåga att orsaka mer skada än nytta, även om de ofta vill väldigt väl.

  5. Anlita en koordinator Detta låter kanske jättekonstigt, men att få till ett budgetbröllop handlar om att göra smarta investeringar. Anlitar ni en bra koordinator tidigt i processen, så kommer den hjälpa er att hålla budgeten. En koordinator har oftast många kontakter och erfarenheter, som gör att ni inte behöver lägga tid och pengar på att kolla upp allt själva. Koordinatorn kan även hjälpa er att tänka utanför boxen och se smarta lösningar som passar er och ert tema. Den kan samordna ”vännerna”, så de vet vad de ska göra på den stora dagen. Så när dagen väl är inne, kan ni känna er trygga att allt blir som ni tänkt det till den kostnad ni har planerat. Har ni talat ihop er väl med koordinatorn så slipper ni många frågor och stressmoment på bröllopsdagen också, vilket i sig är värt mycket.

Vill ni ha mer tips och funderar på att gifta er, så kontakta mig för ett gratis möte här. Eller via mail: info@42ann.se eller telefon: 0700 91 42 42 Ni kan även läsa mer under Tjänster: Festmiddagar Kommentera gärna era tips för en fantisktisk bröllopsmiddag!

/Ann

126 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page